Schengen vizesi
Schengen vize
Schengen bölgesi içinde yer alan ülkelerin ( Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, İzlanda, İtalya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Macaristan, Polonya, Norveç, Slovenya, Slovakya, Portekiz ve Yunanistan) kısa süreli olarak verdikleri ve bahsedilen ülkelerin sınırlarında geçerli olan bir vizedir. Vizenin kısa süreli olması 180 günlük süre içinde en fazla 90 gün kalma süresini ifade etmektedir.
Schengen Vizesi Nasıl Alabilirim?
Schengen vizesi alabilmek için öncelikle seyahat edeceğiniz ülkenin ya da ülkelerin, Schengen ülkeleriden olması gerekir. Seyahat etmek ve en fazla kalmak istediğiniz ülke Schengen ülkesi olmalıdır. Ülkeyi belirledikten sonra ilgili ülkenin seyahat planınız ve sizinle ilgili talep ettiği belgeleri belirlemek gerekir. Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler genel olarak aynı gibi görünmekle birlikte çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. En önemlisi başvuru formları her ülkenin kendine özel formu bulunmasıdır. Formlar ülkelerin taleplerine göre el yazısı veya online olarak doldurulmaktadır. Yine ülkelerin taleplerine göre yabancı dilde veya Türkçe olarak kabul edilmektedir.
Schengen vizesine başvuru yapmadan önce vize başvurusunu yapacağınız ülkenin diğer ülkelerden farklı talep ettiği veya edebileceği belgeleri eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlayarak sunmak olacaktır. Randevu yoğunluğunu, değerlendirme sürelerini, resmi ve dini bayram tatillerini göz önünde bulundurmak gerekir. Schengen vize başvurunuzun onaylanması durumunda vizenizin kaç girişli olduğuna, ne kadar süre verildiğine ve verilen süre içerisinde kaç gün konaklama gün sayısı verildiğine dikkat etmeliyiz. Tek girişli bir vize onaylandığı takdirde Schengen bölgesine giriş yaptıktan sonra Schengen bölgesi topraklarından çıktığınız takdirde tekrar Schengen bölgesine giremezsiniz. Diğer bir husus, vizenizi aldıktan sonra vize geçerlilik süresine bakmalısınız. Bu süre, toplam kalış süresi olarak anlaşılmamalıdır. Bu sürenin içerisinde en fazla kalış sürenizi gösteren başka bir kısım yer almaktadır. Bu süreyi aşmanız halinde bir sonraki Schengen vize başvurularınızda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir.
Özetlemek gerekirse, Schengen bölgesi ülkelerinden alacağınız vize ile diğer Schengen ülkelerine geçiş yapabilirsiniz. Vizenizi doğru kullanmak ve daha sonraki vize başvurularınızda sıkıntı yaşamamak isterseniz, vizenizi aldığınız ülkeye giriş yapmalısınız. Alınan vize, seyahat edeceğiniz ülkeye giriş garantisi vermemektedir. Sınır güvenliği, sizin, ülke topraklarına veya diğer üye ülke topraklarına geçişinize izin vermeyebilir.
Schengen vize konusunda detaylı bilgi almak ve üye ülkelerin vize başvuru randevuları, belgeleri ve prosedürleri hakkındaki sorularınız için Hanvize danışmanlarına ulaşabilirsiniz.
SCHENGEN VİZESİ
Schengen bölgesi içinde yer alan ülkelerin (Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, İzlanda, İtalya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Macaristan, Polonya, Norveç, Slovenya, Slovakya, Portekiz ve Yunanistan) kısa süreli olarak verdikleri ve bahsedilen ülkelerin sınırlarında geçerli olan bir vizedir. Vizenin kısa süreli olması 180 günlük süre içinde en fazla 90 gün kalma süresini ifade etmektedir.
Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsveç, İsviçre, İzlanda, İtalya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Macaristan, Polonya, Norveç, Slovenya, Slovakya, Portekiz ve Yunanistan.
Schengen vizesi alabilmek için öncelikle seyahat edeceğiniz ülkenin ya da ülkelerin, Schengen ülkelerinden olması gerekir. Seyahat etmek ve en fazla kalmak istediğiniz ülke Schengen ülkesi olmalıdır.
Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler genel olarak aynı gibi görünmekle birlikte çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. En önemlisi başvuru formları her ülkenin kendine özel formu bulunmasıdır. Formlar ülkelerin taleplerine göre el yazısı veya online olarak doldurulmaktadır. Yine ülkelerin taleplerine göre yabancı dilde veya Türkçe olarak kabul edilmektedir.
Tek girişli bir vize ile Schengen bölgesine giriş yaptıktan sonra Schengen bölgesi topraklarından çıktığınız takdirde tekrar Schengen bölgesine giremezsiniz.
Schengen bölgesi ülkelerinden alacağınız vize ile diğer Schengen ülkelerine geçiş yapabilirsiniz.
Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.
Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.
Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.
Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.
Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.
Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.
Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.
Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek; tek girişli, iki girişli veya çok girişli.
Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)
Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.
Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.
Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.
Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.
Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.
Vize Aldığınızda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
İlk olarak vizenizi aldığınızda, vize üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.
Ardından pasaport numaranız ile verilen vize üzerinde yazılan pasaport numaranızın aynı olup olmadığını kontrol ediniz.
Sonra verilmiş olan vize tarihleri ile seyahat edeceğiniz gidiş-geliş tarihlerinizin uygunluğuna bakınız.
Ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol ediniz.
Sonuç olarak bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, ilgili birimlere bilgi veriniz.
Verilen Vize bilgileri nasıl okunur?
DURATION OF STAY …. DAYS: İlgili ülkeye girdikten sonra toplan kalabileceğiniz gün sayısıdır.
FROM …. UNTIL …. : İlk giriş tarihinizi ve son çıkış yapmanız gereken tarihi gösterir. Vizenizde gösterilen top gün sayısını aşmamaya özen gösteriniz.
Tır şöförlüğü yapıyorum. Schengen vizesini kendim için almak istiyorum. Hangi ülkeden başvuru yapıcağım hakkında çok kararsızım. Vize başvurusu yapmak konusunda hiç bilgim yok. Lütfen yardımcı olun.
Merhaba
Yorumunuza kayıtlı mail adresinizden geri dönüş yapılmıştır. Gönderdiğimiz cevap mailinin tarafınıza ulaşmaması halinde. Web sitemizde bulunan RANDEVU AL kısmından kayıt oluşturabilir veya 05377411717 ve 02125232343 nolu telefonlarımızdan ya da WhatsApp canlı destek hattımızdan danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.