iletişim

Meşrutiyet Mah.Rumeli Cad, Rumeli Plaza Kat:7 No:22, 34363 Şişli/İstanbul

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport hamili kişilerin Almanya’ya seyahat etmek ve ülkeye giriş yapabilmeleri için Almanya vizesine başvurmaları gerekmektedir. Almanya’ya seyahat eden bir kişinin pasaportunda geçerli, çok girişli Schengen vizesi varsa, Almanya’ya giriş için gerekli olan Almanya Schengen vizesine başvurması gerekmemektedir.

Almanya, Schengen alanına katılan ülkelerden biridir. Yani Almanya vizeniz varsa, seyahatinize Almanya’dan başlamak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Almanya’ya seyahat etmek isteyen herkes, 90 güne kadar seyahat için Almanya Schengen vizesine ve 90 günden fazla seyahat için Almanya ulusal vizesine başvurmalıdır.

Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya vizesinden muaftır.

Almanya’da uzun süre kalmak isteyen (aile birleşimi, oturma izni, çalışma izni vb.) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya ulusal vizesine başvurmaları gerekmektedir. Doğrudan bir Alman konsolosluğuna veya büyükelçiliğine uzun süreli vize başvurusunda bulunun. 90 güne kadar vize başvuruları, Alman konsolosluğu tarafından onaylanmış bir acente veya seyahat/seyahat acentesine yapılmalıdır.

Almanya Başkonsolosluğu

Hanvize

[email protected]

Almanya vize başvurusu nereden yapılır?

Almanya vize başvurusu, Almanya Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Ankara, Gaziantep ve Trabzon.

Almanya İzmir Başkonsolosluğu’na bağlı Antalya ve İzmir.

Almanya İstanbul Başkonsolusluğu ’na bağlı İstanbul (Gayrettepe ve Altunizade) ve Bursa ofislerinden yapılmaktadır.

21.12.2022 tarihinden itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara merkez ofislerine elçiliklerin / konsoloslukların yetki bölgesi dışından yapılan başvurular kabul edilmeyeceği için ikamet ettiğiniz şehire göre başvuru merkezinden randevu alınması gerekir.

Almanya vizesi nasıl alınır 2024?

Almanya vizesi almak için öncelikle seyahatinizdeki ilk ülkenin Almanya olmasına ya da Schengen Bölgesinde en çok konaklamanızın Almaya ülkesinde olduğunu kanıtlayan belgeleri sunmanız gerekir. Daha sonra seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza uygun belgeleri, Almanya yetkili makamlarının talep ettiği biçimde hazırlamalısınız. Hazırladığınız belgelerin, Almanya yetkili makamlarının Türkiye’de yetkilendirdiği başvuru merkezlerinden alınacak randevu tarihi ve saatinde teslim edilmesi gerekir. Randevu tarihinde evraklarınızın teslimi ile birlikte parmak izi verilerinizin de alınması işlemleri yapılmaktadır. Almanya vize başvurunuz, konsolosluk ya da elçilik tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Değerlendirme sonucu pasaportunuzu, talebinize göre başvuru merkezinden ya da kargo ile teslim alabilirsiniz.

Almanya vize başvurusunda parmak izi veriliyor mu?

Almanya vize başvurunda parmak izi uygulaması, Türkiye’den vize başvurusunda bulunan kişilerden 25/09/2014 tarihinden itibaren parmak izi alınmasına başlanmıştır. Son 5 yıl içinde Almanya ya da başka bir Schengen ülkesine vize başvurusu için parmak izi vererek vize almış iseniz, yeni Almanya kısa süreli vize başvurunuzda parmak izi vermenize gerek yoktur.

Schengen ülkeleri dışında başka makamlarca alınan parmak izi verileriniz, Almanya vize başvurusu için geçerli değildir.

Evlenme ya da boşanma işlemleri sonucunda değişen soyisimler nedeniyle de parmak izi verilerinizi yeniden kaydettirmeniz gerekir.

Vize başvurunuzda bulunan kişilerin, 0-12 yaş aralığında olması durumunda parmak izi verileri alınmamaktadır. Ancak yine de başvuru esnasında başvuru merkezlerinde hazır bulunmaları tavsiye edilir.

İstisnai durumlarda parmak izi vermiş olmasına rağmen Konsolosluk yeniden parmak izi vermenizi talep edebilir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar 2024?

Almanya vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı; başvuru yaptığınız dönemdeki başvuru sayılarının yoğunluğuna, başvuru yapılan vize türüne, başvuru yaptığınız dönemdeki Almanya’daki ve Türkiye’deki resmi tatillere denk gelmesi, başvuru evraklarınızdaki eksiklilerin değerlendirme sürecinde Konsolosluk tarafından talep edilmesi gibi nedenlerden dolayı çıkış süresi taahhüt edilmemektedir. Almanya Schengen vize başvuru değerlendirme süreleri, en az 15 gün, özel durumlarda 45 gün olarak belirtilmektedir. Yine yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı bu süre artabilmektedir. Bundan dolayı, Almanya vize başvurularınızı, seyahatinizden 2-3 ay öncesinden yapmanız tavsiye edilmektedir. Başvuru yapmak istediğiniz tarihlerdeki randevu yoğunluğunu ve ortalama sonuçlanma süreleri hakkında Hanvize Danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz.

Almanya vize ücreti güncel 2024

Almanya vize ücreti; turistik, ticari ve akraba-arkadaş ziyaretleri vizesi gibi kısa süreli Schengen vizesi türlerinde 11/06/2024 tarihinden itibaren geçerli, yetişkinler için 80 Euro’dan 90 Euro’ya çıkartılmıştır.

Almanya Konsolosluk vize ücreti, sadece Euro olarak tahsil edilmektedir. Almanya vize ücreti, vize işlemleri için konsolosluk / elçilik adına alınmaktadır.

Almanya İdata ücreti ise 1.146 Türk Lirası’dır. İdata Almanya ücreti, her başvuru hizmet ücreti olarak tahsil edilir. İdata ücreti, kredi kartı ile alınmaktadır. İdata Almanya randevusu alınırken İdata ücreti ödenmektedir.

Almanya Schengen vizesi

Almanya Schengen vizesi,  Almanya’nın da dahil olduğu Schengen bölgesi ülkelerle de geçerli bir vizedir. Schengen bölgesinde 180 günlük dönem içerisinde en çok 90 gün kalış hakkı tanımaktadır. Vize süresi en fazla 5 yıl verilmektedir. Almanya Schengen vize başvurusu için seyahat edeceğiniz asıl ülkenin Almanya olması önemlidir. Seyahat planınızda birden çok Schengen ülkesine seyahat etmek varsa en çok kalış yapacağınız ülkenin Almanya olması gerekir.

Almanya Schengen vizesi nedir?

1995 yılında Avrupa Birliği’nde (AB) yürürlüğe giren Schengen Anlaşması, anlaşmanın tarafları arasında hareket özgürlüğünü sağlamak için bölgeler oluşturmuştur. Anlaşmayı imzalayan ülkeler, Schengen bölgesi dışındaki ülkelerde sınırı geçerken tek tip kurallar uygulamaya başlar. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda,Hırvatistan, İspanya, İsveç, İtalya, Lihtenştayn, Macaristan, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Letonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan  olmak üzere toplam 27 Schengen ülkesini içerir. İsviçre, İzlanda ve Norveç AB üyesi değildir, ancak özel anlaşma ile Schengen alanına dahil edilmiştir. Bir Schengen ülkesine seyahat etmek isteyen kişi, seyahatinin başvurunun yapıldığı Schengen ülkesinden başlatılması şartıyla aynı vize ile diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.

Almanya vizesi kategorileri

Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerinin amacına bağlı olarak farklı vize türlerine başvurmalıdır. Almanya vizeleri de ülkeye yapılacak seyahatin süresine göre ayrı ayrı sınıflandırılır.

Almanya Konsolosluğu tarafından verilen vize türleri:

Kısa süreli Almanya vizesi (C tipi)

Schengen vizesi, Almanya’ya iş, turizm, ticaret, gelir getirici faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü çalışma, araştırma, konferanslara, spor veya kültürel etkinliklere katılım amacıyla seyahat etmek isteyen kişilere yöneliktir. Vize kategorisi “C”.

Alman turist vizesiAlman ticari vizesiAlmanya aile ziyareti vizesi bu kategoriye aittir.

Almanya uzun süreli ulusal vizesi (D tipi)

Almanya’da 90 günden fazla, ara vermeden kalmak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) verilen vize türüdür. Almanya ulusal vizesi (D tipi vize) başvuruları, yalnızca Almanya konsolosluğuna ve Alman büyükelçiliğine yapılan bireysel başvuru üzerine kabul edilir.

Almanya’da Aile Birleşimi Vizesi– Almanya’da Çalışma Vizesi – Almanya’da Erasmus Vizesi bu kategoriye girer.

Almanya vize başvurusu

Uzun süreli nedenlerle (aile birleşimi, ikamet vb.) Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, doğrudan bir Alman konsolosluğuna veya büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunabilirler. Ancak Almanya’yı kısa süreli ziyaret etmek isteyenlerin (Almanya Schengen Vizesi) yetkili kurumun vize başvuru merkezi ve Alman Konsolosluğu seyahat/turizm acentesi aracılığıyla vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Almanya’ya vize almak için biyometrik süreç

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize başvurusu yapılırken parmak izi ve biyometrik fotoğraf gibi verilerin elde edilmesinde kullanılan biyometrik işlem Almanya vizeleri için de geçerlidir. Almanya vizesi başvuru sahipleri, vize başvurularının bir parçası olarak bir biyometrik işlemi tamamlamalıdır. Bu, kimlik sahtekarlığını önlemek için yapılır.

Biyometrik kimlik doğrulama sürecinin bazı önemli noktaları şunlardır:

  • Parmak izi fiziksel olarak alınamadığı için 12 yaşından küçük çocuklar biyometriden muaftır.
  • Ulusal ve hükümet temsilcileri ve siyasi liderler, Almanya’ya resmi ziyaretler için biyometriye tabi değildir.
  • Biyometrik veriler geçerli kabul edilir ve 5 yıl saklanır. Böylece son beş yıl içinde Schengen ülkelerinden birinden vize almış ve bu süreçte parmak izini ibraz etmiş herkes biyometriden muaf oluyor.
  • Fiziksel olarak parmak izi alınamayan kişiler, durumlarını teyit eden bir sağlık raporu ibraz etmeleri koşuluyla biyometriden muaftır.
  • Biyometrik yanlışlıkları önlemek için, parmak izi algılama personelinin parmakları kesilmemeli, hasar görmemeli veya parmak izi algılamayı engelleyecek şekilde süslenmemelidir.

Almanya vize ücretleri

Almanya vize ücretleri ve Almanya vize ücretleri Almanya konsolosluğu tarafından belirlenmekte olup seyahatin amacına ve süresine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kısa süreli ve uzun süreli başvurularda (D vize – ulusal vize) ücretler farklılık gösterebilir.

Almanya vize ücreti konsolosluk ofislerinde belirtilmektedir, bu nedenle Almanya vize ücreti için başvurmadan önce Alman konsolosluğu ile iletişime geçilmesi tavsiye edilir. Almanya konsoloslukları tarafından vize işlemleri için akredite edilen kurumlar, harçlara ek olarak vize başvuru ücreti de almaktadır. Vize ücretleri EUR karşılığında TL olarak nakit olarak ödenir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar?

Alman Konsolosluğundaki departmana göre, Almanya vizeleri başvuru yapıldıktan sonra ortalama 10-15 iş günü sonuçlanmaktadır. Ancak vize çıkış süresi Alman konsolosluğunun değerlendirme süresine bağlıdır.

Bu süre Alman Konsolosluğu hafta sonları ve resmi tatil günleri dahil değildir. Almanya vize işlemlerinin kısa süreli veya uzun süreli olarak sonlandırılması Alman Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Almanya vizesi alma sürecinin seyahatten en az 3 ay veya en az 1 ay önce başlatılması tavsiye edilir.

Almanya vizesi nasıl alınır?

Almanya Konsolosluğu ‘ndaki Alman Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçilerek Almanya vizesi alınabilir. Alman konsoloslukları, Almanya vizesi alma sürecinde vize şartlarını yerine getirmek için şartlar aramaktadır ancak yine de eksiksiz bir vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak için öncelikle vize başvurusunu doldurmanız ve göndermeniz gerekir. Diğer belgeler gezinin amacına bağlıdır. Almanya vizesine başvurmak için kullanılan vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, büyük harfler de dahil olmak üzere eksiksiz olarak sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu , Almanya vizesi için başvuranlardan seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma şeklini ve başvuranın Türkiye’ye dönüşünü gösteren belgeleri talep eder. Almanya vizesi için gerekli evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvuru evrakları ile benzerlik göstermektedir. Almanya vizesine başvuran kişilerin, vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçların olumlu olması için belgelerini doğru ve eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.

Almanya vizesi türleri nelerdir?

Almanya vizesi kısa süreli vizeler ve uzun süreli vizeler olmak üzere ikiye ayrılır.

Kısa süreli vize türleri (90 güne kadar)

 Uzun süreli vizeler (90 günden fazla)

  • Almanya Aile birleşimi
  • Almanya Erasmus vizesi
  • Almanya Çalışma Vizesi
  • Almanya’da Staj
  • Almanya Çalışma Vizesi
  • Üniversite öğrencileri için eğitim vizesi
  • Almanca dil öğrenme vizesi.
  • Araştırmacılar ve bilim insanları
  • Almanya’da gönüllü sosyal hizmet
  • Almanya’da yatırım ve iş için vize

Almanya vizesine başvurmak için hangi belgeler gereklidir?

Almanya vizesi almak için gerekli belgeler vize türüne ve başvuru sahibinin statüsüne göre değişebilmektedir. Almanya konsolosluğun talebi üzerine ek belgeler istenebilir. Alman Konsolosluğu , Almanya vizesi için gerekli şartları karşılamak üzere vize belgelerini değiştirebilir.

Konsolosluk tarafından istenen güncel Almanya vizesi evraklarının bir listesi danışmanlarımızdan temin edilebilecektir. Danışmanlarımızla iletişime geçerseniz, gerekli belgelerin listesini size e-posta ile gönderebilirler.

Almanya Vizesi Belgeleri

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 fotoğraf
  • Vize dilekçesi
  • Tam vukuatlı nüfus belgesi
  • İkamet belgesi
  • Kişisel kimlik belgesinin fotokopisi
  • Ulaşım ve konaklama belgeleri
  • Seyahat edenler için sağlık sigortası
  • Seyahat masraflarının nasıl finanse edileceğine dair banka hesap özetleri
  • Ek gelir belgesi (örn. araç ruhsatı, kira sözleşmesi, tapu)
  • Uygulama türüne göre
  • Davet mektubu
  • Katılım sertifikası
  • Ticari davet mektubu
  • Konferanslar, seminerler, kültürel ziyaretler için alınan davetler

Almanya Turist Vizesi

Schengen bölgesinin önemli bir parçası olan Almanya’yı turist olarak ziyaret ediyorsanız, başvurmanız gereken vize türü Almanya turist vizesidir. Aşağıda listelenen belgelere ek olarak, mesleğiniz veya ulaşım şekliniz gibi nedenlerle başka belgeler de sunmanız gerekebilir. Almanya’ya kısa süreli vize almak için hangi belgeleri sunmanız gerektiğini bilmek önemlidir. Usulüne uygun olarak başvurmuş olsanız bile, herhangi bir açıklama yapılmaksızın vizeniz reddedilebilir. Bu durumda vize ücreti iade edilmeyecektir.

Daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Almanya Turist Vizesi sayfamıza tıklayabilirsiniz. 

Aile, akraba ve arkadaşlar için Almanya ziyaretçi vizesi

Almanya’da yaşayan akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, ” Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi ” türünde bir vizeye başvurmalısınız. Bu vize türü için belgelerinizin eksiksiz ve vize başvuru merkezi tarafından belirtilen sırada hazırlanması önemlidir. Gerekli belgelerin standart listesi şöyledir.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Yolcular için sağlık sigortası.
  • Vize ücreti.
  • Seyahat rezervasyonları ulaşım detayları ile birlikte sunulmalıdır.
  • Konaklama belgeleri.
  • Orijinal doğum belgesi.
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş bordroları.
  • Çalışma ve izin belgeleri.
  • SGK istihdam belgeleri.
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • Ek gelir belgeleri.
  • Çocuklarla seyahat ediyorsanız, ek belgeler hazırlamanız gerekecektir. (Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Almanya Çocuklu Seyahat sayfamıza tıklayabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.)

Almanya'ya iş, ticaret ve fuar ziyaretleri için vizeler

Türkiye’den Almanya’ya iş amaçlı seyahat ediyorsanız, Almanya iş, ticaret veya fuar vizesine başvurmanız gerekir. Almanya’da ticari, iş veya sergi amaçlı kalmanız gerekiyorsa, vize için gerekli tüm belgeleri sunmanız gerekecektir.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Yolcular için sağlık sigortası.
  • Vize ücreti.
  • Konaklama ve Nakliye rezervasyonu ibraz edilmelidir.
  • Ticari davetler. Almanya’ya davet eden firmaya ilişkin bilgilerin yer aldığı davet mektubunun aslı veya fotokopisi ibraz edilmelidir. Aşağıdaki bilgiler gereklidir: vize için başvuranın kimliği, işi ve pozisyonu, davet eden şirketin bilgileri ve açık adresi, çoklu giriş durumunda vize süresi, Almanya’ya varış amacı ve kalış süresi, başvuru sahibinin Almanya’da kaldığı süre boyunca seyahat ve konaklama için ödeme yapmakta zorluk çekmeyeceğine dair belgesel kanıt.
  • Ticaret fuarına katılım sertifikası. Almanya’da bir ticaret fuarına katılıyorsanız, bir “fuar katılımcısı kartı” ibraz etmeniz gerekir. Bu kartın ibrazı üzerine, Alman konsolosluğun vize ofisi, gerekli doğrulamadan sonra, katılımcıdan vize ücreti talep edip etmeyeceğine karar verebilir. Bu karar tamamen konsolosluğun takdirine bağlıdır. Katılımcı sergiye katılmıyorsa, söz konusu sergiye giriş kartı, giriş kartı veya davetiye getirmelidir. 
  •  Şirket başvurusu: Başvuru sahibi Türk, çalıştığı şirketin adını, adresini ve tüm bilgilerini içeren bir başvuru sunmalıdır. Başvuru ıslak imzalı ve mühürlü olmalı ve aslı ibraz edilmelidir. Başvuru sahibinin iş yerindeki pozisyonu, seyahat birden fazla olacaksa istenen vize süresi, Almanya’da kalış amacı ve süresinin yanı sıra işverenin kalış süresince tüm masrafları karşılayacağını kanıtlayan belgeler sunulmalıdır.
  • SGK barkodlu hizmet dökümü.
  • SGK işe giriş bildirgesi barkodlu
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş bordroları.
  • Ek gelir belgeleri.
  • Çocuklarla seyahat ediyorsanız, sizden ek belgeler sağlamanız istenecektir. (Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Almanya Çocuklu Seyahat sayfamıza tıklayabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.)

Spor ve kültürel etkinlikler için Almanya Vizesi

Almanya’ya kültürel veya sportif bir etkinlik için seyahat ediyorsanız, seyahatinizin amacını kanıtlamak için bir belge listesi sunmanız istenecektir.

  • Konaklama için belgeler.
  • Kültürel davetler.
  • Spor etkinlikleri için davetiyeler.
  • Gönderen kuruluştan başvuru.
  • Yetkilendirme.
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş kayıtları.
  • SGK hizmet belgeleri.
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • Bir iş sözleşmesi sunulmalıdır.

Almanya'da eğitim ve staj için kısa süreli vize

Bu vize türü, Almanya’da kısa süreli eğitim veya staj yapmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurabileceği bir vize türüdür. Almanya’ya kısa süreli vize kapsamına girer ve eğitim veya staj vizesi için 90 günü geçmemelidir. Aşağıdaki tüm belgeler orijinal ve birer kopya olarak sunulmalıdır.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize ücreti
  • Ulaşım rezervasyonları
  • Vekaletname
  • Orijinal ve fotokopi onam formları
  • Staj sertifikası
  • Staj sözleşmesi
  • Öğrenci Kimliği
  • İş sözleşmesi
  • Burslar veya hibeler için belgeler sunulmalıdır. Almanya’da, özellikle staj ve eğitim için bir dizi belge sunmanız istenebilir.

Almanya'ya kısa süreli vize başvurusunda bulunurken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Belgelerinizi başvuru için hazırlamanız ve uygun bir şekilde sunmanız önemlidir.
  • İki veya daha fazla kişiyle seyahat ediyorsanız, seyahate katılan tüm kişilerin isimlerinin konaklama ve seyahat rezervasyon belgelerinde yer aldığından emin olmalısınız.
  • Gerekli belgelerin çocuklar, öğrenciler ve farklı meslek grupları için değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın.
  • Uçak yerine farklı bir ulaşım yöntemini tercih ediyorsanız, ek belgeler sağlamanız istenebilir.
  • Vize belgeleriniz eksiksiz olsa bile başvurunuzun kabul edilmeyebileceğini ve vize garanti edilmediğini lütfen unutmayın.

ALMANYA VİZESİ

Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport hamili kişilerin Almanya’ya seyahat etmek ve ülkeye giriş yapabilmeleri için Almanya vizesine başvurmaları gerekmektedir. Almanya’ya seyahat eden bir kişinin pasaportunda geçerli, çok girişli Schengen vizesi varsa, Almanya’ya giriş için gerekli olan Almanya Schengen vizesine başvurması gerekmemektedir.

Almanya, Schengen alanına katılan ülkelerden biridir. Yani Almanya vizeniz varsa, seyahatinize Almanya’dan başlamak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Almanya’ya seyahat etmek isteyen herkes, 90 güne kadar seyahat için Almanya Schengen vizesine ve 90 günden fazla seyahat için Almanya ulusal vizesine başvurmalıdır.

Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya vizesinden muaftır.

Almanya’da uzun süre kalmak isteyen (aile birleşimi, oturma izni, çalışma izni vb.) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya ulusal vizesine başvurmaları gerekmektedir. Doğrudan bir Alman konsolosluğuna veya büyükelçiliğine uzun süreli vize başvurusunda bulunun. 90 güne kadar vize başvuruları, Alman konsolosluğu tarafından onaylanmış bir acente veya seyahat/seyahat acentesine yapılmalıdır.

1995 yılında Avrupa Birliği’nde (AB) yürürlüğe giren Schengen Anlaşması, anlaşmanın tarafları arasında hareket özgürlüğünü sağlamak için bölgeler oluşturmuştur. Anlaşmayı imzalayan ülkeler, Schengen bölgesi dışındaki ülkelerde sınırı geçerken tek tip kurallar uygulamaya başlar. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İtalya, Lihtenştayn, Macaristan, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Letonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan olmak üzere toplam 27 Schengen ülkesini içerir. İsviçre, İzlanda ve Norveç AB üyesi değildir, ancak özel anlaşma ile Schengen alanına dahil edilmiştir. Bir Schengen ülkesine seyahat etmek isteyen kişi, seyahatinin başvurunun yapıldığı Schengen ülkesinden başlatılması şartıyla aynı vize ile diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.

Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerinin amacına bağlı olarak farklı vize türlerine başvurmalıdır. Almanya vizeleri de ülkeye yapılacak seyahatin süresine göre ayrı ayrı sınıflandırılır.

Kısa süreli Almanya vizesi (C tipi)

Schengen vizesi, Almanya’ya iş, turizm, ticaret, gelir getirici faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü çalışma, araştırma, konferanslara, spor veya kültürel etkinliklere katılım amacıyla seyahat etmek isteyen kişilere yöneliktir. Vize kategorisi “C”.

Alman turist vizesiAlman ticari vizesiAlman aile ziyareti vizesi bu kategoriye aittir.

Almanya uzun süreli ulusal vizesi (D tipi)

Almanya’da 90 günden fazla, ara vermeden kalmak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) verilen vize türüdür. Almanya ulusal vizesi (D tipi vize) başvuruları, yalnızca Alman konsolosluğuna ve Alman büyükelçiliğine yapılan bireysel başvuru üzerine kabul edilir.

Almanya’da Aile Birleşimi Vizesi– Almanya’da Çalışma Vizesi- Almanya’da Erasmus Vizesi bu kategoriye girer.

Almanya vize başvurusu

Uzun süreli nedenlerle (aile birleşimi, ikamet vb.) Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, doğrudan bir Alman konsolosluğuna veya büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunabilirler. Ancak Almanya’yı kısa süreli ziyaret etmek isteyenlerin (Almanya Schengen Vizesi) yetkili kurumun vize başvuru merkezi ve Alman Konsolosluğu seyahat/turizm acentesi aracılığıyla vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Almanya’ya vize almak için biyometrik süreç

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize başvurusu yapılırken parmak izi ve biyometrik fotoğraf gibi verilerin elde edilmesinde kullanılan biyometrik işlem Almanya vizeleri için de geçerlidir. Almanya vizesi başvuru sahipleri, vize başvurularının bir parçası olarak bir biyometrik işlemi tamamlamalıdır. Bu, kimlik sahtekarlığını önlemek için yapılır.

Biyometrik kimlik doğrulama sürecinin bazı önemli noktaları şunlardır:

  • Parmak izi fiziksel olarak alınamadığı için 12 yaşından küçük çocuklar biyometriden muaftır.
  • Ulusal ve hükümet temsilcileri ve siyasi liderler, Almanya’ya resmi ziyaretler için biyometriye tabi değildir.
  • Biyometrik veriler geçerli kabul edilir ve 5 yıl saklanır. Böylece son beş yıl içinde Schengen ülkelerinden birinden vize almış ve bu süreçte parmak izini ibraz etmiş herkes biyometriden muaf oluyor.
  • Fiziksel olarak parmak izi alınamayan kişiler, durumlarını teyit eden bir sağlık raporu ibraz etmeleri koşuluyla biyometriden muaftır.
  • Biyometrik yanlışlıkları önlemek için, parmak izi algılama personelinin parmakları kesilmemeli, hasar görmemeli veya parmak izi algılamayı engelleyecek şekilde süslenmemelidir.

Almanya vize ücretleri ve Almanya vize ücretleri Almanya konsolosluğu tarafından belirlenmekte olup seyahatin amacına ve süresine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kısa süreli ve uzun süreli başvurularda (D vize – ulusal vize) ücretler farklılık gösterebilir.

Almanya vize ücreti konsolosluk ofislerinde belirtilmektedir, bu nedenle Almanya vize ücreti için başvurmadan önce Alman konsolosluğu ile iletişime geçilmesi tavsiye edilir. Almanya konsoloslukları tarafından vize işlemleri için akredite edilen kurumlar, harçlara ek olarak vize başvuru ücreti de almaktadır. Vize ücretleri EUR karşılığında TL olarak nakit olarak ödenir.

Alman Konsolosluğundaki departmana göre, Almanya vizeleri başvuru yapıldıktan sonra ortalama 10-15 iş günü sonuçlanmaktadır. Ancak vize çıkış süresi Alman konsolosluğunun değerlendirme süresine bağlıdır.

Bu süre Alman Konsolosluğu hafta sonları ve resmi tatil günleri dahil değildir. Almanya vize işlemlerinin kısa süreli veya uzun süreli olarak sonlandırılması Alman Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Almanya vizesi alma sürecinin seyahatten en az 3 ay veya en az 1 ay önce başlatılması tavsiye edilir.

Almanya Konsolosluğu ‘ndaki Alman Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçilerek Almanya vizesi alınabilir. Alman konsoloslukları, Almanya vizesi alma sürecinde vize şartlarını yerine getirmek için şartlar aramaktadır ancak yine de eksiksiz bir vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak için öncelikle vize başvurusunu doldurmanız ve göndermeniz gerekir. Diğer belgeler gezinin amacına bağlıdır. Almanya vizesine başvurmak için kullanılan vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, büyük harfler de dahil olmak üzere eksiksiz olarak sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi için başvuranlardan seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma şeklini ve başvuranın Türkiye’ye dönüşünü gösteren belgeleri talep eder. Almanya vizesi için gerekli evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvuru evrakları ile benzerlik göstermektedir. Almanya vizesine başvuran kişilerin, vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçların olumlu olması için belgelerini doğru ve eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.

Almanya vizesi kısa süreli vizeler ve uzun süreli vizeler olmak üzere ikiye ayrılır.

Kısa süreli vize türleri (90 güne kadar)

 Uzun süreli vizeler (90 günden fazla)

  • Almanya Aile birleşimi
  • Almanya Erasmus vizesi
  • Almanya Çalışma Vizesi
  • Almanya’da Staj
  • Almanya Çalışma Vizesi
  • Üniversite öğrencileri için eğitim vizesi
  • Almanca dil öğrenme vizesi.
  • Araştırmacılar ve bilim insanları
  • Almanya’da gönüllü sosyal hizmet
  • Almanya’da yatırım ve iş için vize

Almanya vizesi almak için gerekli belgeler vize türüne ve başvuru sahibinin statüsüne göre değişebilmektedir. Konsolosluğun talebi üzerine ek belgeler istenebilir. Alman Konsolosluğu, Almanya vizesi için gerekli şartları karşılamak üzere vize belgelerini değiştirebilir.

Almanya Konsolosluk tarafından istenen güncel Almanya vizesi evraklarının bir listesi danışmanlarımızdan temin edilebilecektir. Danışmanlarımızla iletişime geçerseniz, gerekli belgelerin listesini size e-posta ile gönderebilirler.

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • 2 fotoğraf
  • Vize dilekçesi
  • Tam vukuatlı nüfus belgesi
  • İkamet belgesi
  • Kişisel kimlik belgesinin fotokopisi
  • Ulaşım ve konaklama belgeleri
  • Seyahat edenler için sağlık sigortası
  • Seyahat masraflarının nasıl finanse edileceğine dair banka hesap özetleri
  • Ek gelir belgesi (örn. araç ruhsatı, kira sözleşmesi, tapu)
  • Uygulama türüne göre
  • Davet mektubu
  • Katılım sertifikası
  • Ticari davet mektubu
  • Konferanslar, seminerler, kültürel ziyaretler için alınan davetler

Schengen bölgesinin önemli bir parçası olan Almanya’yı turist olarak ziyaret ediyorsanız, başvurmanız gereken vize türü Almanya turist vizesidir. Sayfamızda listelenen belgelere ek olarak, mesleğiniz veya ulaşım şekliniz gibi nedenlerle başka belgeler de sunmanız gerekebilir. Almanya’ya kısa süreli vize almak için hangi belgeleri sunmanız gerektiğini bilmek önemlidir. Usulüne uygun olarak başvurmuş olsanız bile, herhangi bir açıklama yapılmaksızın vizeniz reddedilebilir. Bu durumda vize ücreti iade edilmeyecektir. Daha fazla bilgi için Almanya Vizesi veya Almanya Turist Vizesi sayfalarımızı ziyaret edin.

Almanya’da yaşayan akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, “Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi” türünde bir vizeye başvurmalısınız. Bu vize türü için belgelerinizin eksiksiz ve vize başvuru merkezi tarafından belirtilen sırada hazırlanması önemlidir. Gerekli belgelerin standart listesi şöyledir.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Yolcular için sağlık sigortası.
  • Vize ücreti.
  • Seyahat rezervasyonları ulaşım detayları ile birlikte sunulmalıdır.
  • Konaklama belgeleri.
  • Orijinal doğum belgesi.
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş bordroları.
  • Çalışma ve izin belgeleri.
  • SGK istihdam belgeleri.
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • Ek gelir belgeleri.
  • Çocuklarla seyahat ediyorsanız, ek belgeler hazırlamanız gerekecektir. (Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Almanya Çocuklu Seyahat sayfamıza tıklayabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.)

Türkiye’den Almanya’ya iş amaçlı seyahat ediyorsanız, iş, ticaret veya fuar vizesine başvurmanız gerekir. Almanya’da ticari, iş veya sergi amaçlı kalmanız gerekiyorsa, vize için gerekli tüm belgeleri sunmanız gerekecektir.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Yolcular için sağlık sigortası.
  • Vize ücreti.
  • Konaklama ve Nakliye rezervasyonu ibraz edilmelidir.
  • Ticari davetler. Almanya’ya davet eden firmaya ilişkin bilgilerin yer aldığı davet mektubunun aslı veya fotokopisi ibraz edilmelidir. Aşağıdaki bilgiler gereklidir: vize için başvuranın kimliği, işi ve pozisyonu, davet eden şirketin bilgileri ve açık adresi, çoklu giriş durumunda vize süresi, Almanya’ya varış amacı ve kalış süresi, başvuru sahibinin Almanya’da kaldığı süre boyunca seyahat ve konaklama için ödeme yapmakta zorluk çekmeyeceğine dair belgesel kanıt.
  • Ticaret fuarına katılım sertifikası. Almanya’da bir ticaret fuarına katılıyorsanız, bir “fuar katılımcısı kartı” ibraz etmeniz gerekir. Bu kartın ibrazı üzerine, konsolosluğun vize ofisi, gerekli doğrulamadan sonra, katılımcıdan vize ücreti talep edip etmeyeceğine karar verebilir. Bu karar tamamen konsolosluğun takdirine bağlıdır. Katılımcı sergiye katılmıyorsa, söz konusu sergiye giriş kartı, giriş kartı veya davetiye getirmelidir.
  • Şirket başvurusu: Başvuru sahibi Türk, çalıştığı şirketin adını, adresini ve tüm bilgilerini içeren bir başvuru sunmalıdır. Başvuru ıslak imzalı ve mühürlü olmalı ve aslı ibraz edilmelidir. Başvuru sahibinin iş yerindeki pozisyonu, seyahat birden fazla olacaksa istenen vize süresi, Almanya’da kalış amacı ve süresinin yanı sıra işverenin kalış süresince tüm masrafları karşılayacağını kanıtlayan belgeler sunulmalıdır.
  • SGK barkodlu hizmet dökümü.
  • SGK işe giriş bildirgesi barkodlu
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş bordroları.
  • Ek gelir belgeleri.
  • Çocuklarla seyahat ediyorsanız, sizden ek belgeler sağlamanız istenecektir. (Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Almanya Çocuklu Seyahat sayfamıza tıklayabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.)
  • Konaklama için belgeler.
  • Kültürel davetler.
  • Spor etkinlikleri için davetiyeler.
  • Gönderen kuruluştan başvuru.
  • Yetkilendirme.
  • Banka hesap özetleri.
  • Maaş kayıtları.
  • SGK hizmet belgeleri.
  • SGK işe giriş bildirgesi.
  • Bir iş sözleşmesi sunulmalıdır.

Bu vize türü, Almanya’da kısa süreli eğitim veya staj yapmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurabileceği bir vize türüdür. Almanya’ya kısa süreli vize kapsamına girer ve eğitim veya staj vizesi için 90 günü geçmemelidir. Aşağıdaki tüm belgeler orijinal ve birer kopya olarak sunulmalıdır.

  • Pasaport
  • Başvuru formu.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize ücreti
  • Ulaşım rezervasyonları
  • Vekaletname
  • Orijinal ve fotokopi onam formları
  • Staj sertifikası
  • Staj sözleşmesi
  • Öğrenci Kimliği
  • İş sözleşmesi
  • Burslar veya hibeler için belgeler sunulmalıdır. Almanya’da, özellikle staj ve eğitim için bir dizi belge sunmanız istenebilir.
  • Belgelerinizi başvuru için hazırlamanız ve uygun bir şekilde sunmanız önemlidir.
  • İki veya daha fazla kişiyle seyahat ediyorsanız, seyahate katılan tüm kişilerin isimlerinin konaklama ve seyahat rezervasyon belgelerinde yer aldığından emin olmalısınız.
  • Gerekli belgelerin çocuklar, öğrenciler ve farklı meslek grupları için değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın.
  • Uçak yerine farklı bir ulaşım yöntemini tercih ediyorsanız, ek belgeler sağlamanız istenebilir.
  • Vize belgeleriniz eksiksiz olsa bile başvurunuzun kabul edilmeyebileceğini ve vize garanti edilmediğini lütfen unutmayın.

Almanya vize başvurusu, Almanya Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Ankara, Gaziantep ve Trabzon.

Almanya İzmir Başkonsolosluğu’na bağlı Antalya ve İzmir.

Almanya İstanbul Başkonsolusluğu ’na bağlı İstanbul (Gayrettepe ve Altunizade) ve Bursa ofislerinden yapılmaktadır.

21.12.2022 tarihinden itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara merkez ofislerine elçiliklerin / konsoloslukların yetki bölgesi dışından yapılan başvurular kabul edilmeyeceği için ikamet ettiğiniz şehire göre başvuru merkezinden randevu alınması gerekir.

Almanya vizesi almak için öncelikle seyahatinizdeki ilk ülkenin Almanya olmasına ya da Schengen Bölgesinde en çok konaklamanızın Almaya ülkesinde olduğunu kanıtlayan belgeleri sunmanız gerekir. Daha sonra seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza uygun belgeleri, Almanya yetkili makamlarının talep ettiği biçimde hazırlamalısınız. Hazırladığınız belgelerin, Almanya yetkili makamlarının Türkiye’de yetkilendirdiği başvuru merkezlerinden alınacak randevu tarihi ve saatinde teslim edilmesi gerekir. Randevu tarihinde evraklarınızın teslimi ile birlikte parmak izi verilerinizin de alınması işlemleri yapılmaktadır. Almanya vize başvurunuz, konsolosluk ya da elçilik tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Değerlendirme sonucu pasaportunuzu, talebinize göre başvuru merkezinden ya da kargo ile teslim alabilirsiniz.

Almanya vize başvurunda parmak izi uygulaması, Türkiye’den vize başvurusunda bulunan kişilerden 25/09/2014 tarihinden itibaren parmak izi alınmasına başlanmıştır. Son 5 yıl içinde Almanya ya da başka bir Schengen ülkesine vize başvurusu için parmak izi vererek vize almış iseniz, yeni Almanya kısa süreli vize başvurunuzda parmak izi vermenize gerek yoktur.

Schengen ülkeleri dışında başka makamlarca alınan parmak izi verileriniz, Almanya vize başvurusu için geçerli değildir.

Evlenme ya da boşanma işlemleri sonucunda değişen soyisimler nedeniyle de parmak izi verilerinizi yeniden kaydettirmeniz gerekir.

Vize başvurunuzda bulunan kişilerin, 0-12 yaş aralığında olması durumunda parmak izi verileri alınmamaktadır. Ancak yine de başvuru esnasında başvuru merkezlerinde hazır bulunmaları tavsiye edilir.

İstisnai durumlarda parmak izi vermiş olmasına rağmen Konsolosluk yeniden parmak izi vermenizi talep edebilir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı; başvuru yaptığınız dönemdeki başvuru sayılarının yoğunluğuna, başvuru yapılan vize türüne, başvuru yaptığınız dönemdeki Almanya’daki ve Türkiye’deki resmi tatillere denk gelmesi, başvuru evraklarınızdaki eksiklilerin değerlendirme sürecinde Konsolosluk tarafından talep edilmesi gibi nedenlerden dolayı çıkış süresi taahhüt edilmemektedir. Almanya Schengen vize başvuru değerlendirme süreleri, en az 15 gün, özel durumlarda 45 gün olarak belirtilmektedir. Yine yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı bu süre artabilmektedir. Bundan dolayı, Almanya vize başvurularınızı, seyahatinizden 2-3 ay öncesinden yapmanız tavsiye edilmektedir. Başvuru yapmak istediğiniz tarihlerdeki randevu yoğunluğunu ve ortalama sonuçlanma süreleri hakkında Hanvize Danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz.

Almanya vize ücreti; turistik, ticari ve akraba-arkadaş ziyaretleri vizesi gibi kısa süreli Schengen vizesi türlerinde 2 Şubat 2020 yılından itibaren geçerli, yetişkinler için 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkartılmıştır.

Almanya Konsolosluk vize ücreti, sadece Euro olarak tahsil edilmektedir. Almanya vize ücreti, vize işlemleri için konsolosluk / elçilik adına alınmaktadır.

Almanya İdata ücreti ise 675 Türk Lirası’dır. İdata Almanya ücreti, her başvuru hizmet ücreti olarak tahsil edilir.İ data ücreti, kredi kartı ya da TL nakit olarak alınmaktadır. İdata Almanya randevusu alınırken ödenen ön ödeme tutarı, toplam tutardan düşülmektedir.

Almanya Schengen vizesi,  Almanya’nın da dahil olduğu Schengen bölgesi ülkelerle de geçerli bir vizedir. Schengen bölgesinde 180 günlük dönem içerisinde en çok 90 gün kalış hakkı tanımaktadır. Vize süresi en fazla 5 yıl verilmektedir. Almanya Schengen vize başvurusu için seyahat edeceğiniz asıl ülkenin Almanya olması önemlidir. Seyahat planınızda birden çok Schengen ülkesine seyahat etmek varsa en çok kalış yapacağınız ülkenin Almanya olması gerekir.

Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.

Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.

Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.

Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.

Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.

Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.

Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek;  tek girişli, iki girişli veya çok girişli.

Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)

Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.

Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.

Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.

Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.

Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Vize Aldığınızda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

İlk olarak vizenizi aldığınızda, vize üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.

Ardından pasaport numaranız ile verilen vize üzerinde yazılan pasaport numaranızın aynı olup olmadığını kontrol ediniz.

Sonra verilmiş olan vize tarihleri ile seyahat edeceğiniz gidiş-geliş tarihlerinizin uygunluğuna bakınız.

Ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol ediniz.

Sonuç olarak bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, ilgili birimlere bilgi veriniz.

Verilen Vize bilgileri nasıl okunur?

DURATION OF STAY …. DAYS: İlgili ülkeye girdikten sonra toplan kalabileceğiniz gün sayısıdır.

FROM …. UNTIL …. : İlk giriş tarihinizi ve son çıkış yapmanız gereken tarihi gösterir. Vizenizde gösterilen top gün sayısını aşmamaya özen gösteriniz.

2 Responses

  1. Merhaba sağlık meslek lisesi mezunuyum. Almaya için çalışma vizesi almak ve orda çalışmak istiyorum öz abim orda vatandaş.

    1. Merhaba

      Yorumunuza kayıtlı mail adresinizden geri dönüş yapılmıştır. Gönderdiğimiz cevap mailinin tarafınıza ulaşmaması halinde. Web sitemizde bulunan RANDEVU AL kısmından kayıt oluşturabilir veya 05377411717 ve 02125232343 nolu telefonlarımızdan ya da WhatsApp canlı destek hattımızdan danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
      Saygılarımızla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir