iletişim
Meşrutiyet Mah.Rumeli Cad, Rumeli Plaza Kat:7 No:22, 34363 Şişli/İstanbul
Almanya Konsolosluğu
Almanya vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle vize randevu talebi olmalıdır. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri vize alması gerekir. Sonrasında Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla, yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Ankara Almanya Büyükelçiliği
Görev alanındaki şehirler
Adıyaman, Adana, Aksaray, Ağrı, Ankara, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bartın, Bingöl, Bayburt, Bitlis, Çorum, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kastamonu, Kars, Kilis, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Konya, Mardin, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Samsun, Sinop, Siirt, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.
Adres: Atatürk Bulvarı No: 114 Kavaklıdere / Ankara
Telefon: 312 4555100
Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Perşembe günleri 09.00 / 16.00
Cuma günü 09.00 / 14.00
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu
Görev alanındaki şehirler
İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova
Adres: İnönü Cad. No:10 Gümüşsuyu / İstanbul
Tel: 212 3346167
Vize Bölümü İçin Çalışma Saatleri
Pazartesi- Perşembe günleri 09.00 / 12.00
Cuma günü 09.00 / 11.00
İzmir Almanya Başkonsolosluğu
Görev alanındaki şehirler
İzmir, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta, Manisa, Kütahya, Uşak ve Muğla
Adres: Korutürk Mah. Havuzbaşı Sok. Balçova / İzmir
Tel: 232 4637990
Vize Bölümü Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Perşembe günleri 08.00 / 16.30
Cuma günleri 08.00 / 13:30
Antalya Almanya Konsolosluğu
Görev alanındaki şehirler
Antalya , Burdur, Isparta
Adres: Çağlayan Mah.Barınaklar Bulvarı No:54 Antalya
Tel: 242 321 6914
Vize Bölümü Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Cuma günleri 08.30 / 12.00
Perşembe günleri 14.00 /16.30
Konsolosluk Almanya Randevu
Alman konsolosluktan nasıl randevu alınır?
Almanya, Türkiye’deki dış temsilcilikleri aracılığıyla hem Türkiye’deki Alman vatandaşlarına hem de Almanya ile ilişkileri bulunan kişilere destek olmaktadır.
Almanya; Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu, İzmir Başkonsolosluğu ve Antalya Konsolosluğu olarak görev yapmaya devam etmektedir.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu ’nun hukuk ve konsolosluk işleri ile ilgili işlemleri bulunan kişilerin online randevu sisteminden randevu alarak görüşmeye gidebilirler.
Online randevu sisteminden randevu alarak pasaport ve kimlik başvurusu, evlenme, ehliyet belgeleri, soyadı beyanı ve diğer tasdik ve belge işlemlerini yapabilmektedirler. Ayrıca bilgi almak isterseniz konsolosluğun, hukuk ve konsolosluk işleri bölümüne email gönderebilirsiniz.
Almanya İzmir Başkonsolosluğu’ndan pasaport çıkartma, ehliyet ve evlenme belgeleri, doğum bildirme, isim beyannameleri ve tasdik işlemlerin için randevu alınması gerekir. Randevular online olarak alınmaktadır. Randevu sisteminde hizmet almak istediğiniz konu başlığı bulunmadığı takdirde konsolosluğun email adresine talebinizi bildirebilirsiniz.
Almanya Ankara Büyükelçiliği, doğum bildirimleri, evlenme belgesi, ehliyet, kimlik, pasaport, geçici pasaport, kimlik yenileme, imza ve belge tasdik işlemleri için de destek olmaktadır. İşlemleriniz için online randevu sistemine girerek talep ettiğiniz hizmet başlığını seçmelisiniz. Yanlış kategoriden alınmış bir randevunun geçerliliği bulunmayacaktır. Ankara Almanya Büyükelçiliği ’nin görev alanında bulunan illerimiz, Adıyaman, Adana, Aksaray, Ağrı, Ankara, Amasya, Artvin, Ardahan, Batman, Bartın, Bingöl, Bayburt, Bitlis, Çorum, Çankırı, Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Hatay, Hakkari, Iğdır, Mersin, Karabük, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Kilis, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Malatya, Konya, Muş, Mardin, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Samsun, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Sinop, Tokat, Sivas, Tunceli, Trabzon, Yozgat, Van, Zonguldak ve Yozgat’tır.
Almanya Antalya Konsolosluğu ’da pasaport, kimlik kartı, çocuk pasaportu, geçici pasaport, belgeleme ve tasdik işlemleriniz online randevu alarak başvuru yapmanız gerekir. İsim beyanı, doğum bildirimi, babalık tasdiki ve miras belgesi gibi aile hukuku kapsamındaki konularda konsolosluk, e-posta veya telefon ile önceden iletişime geçilmesini istemektedir.
Alman Konsolosluğu Randevu Al 2024
Almanya Konsolosluk randevu
Alman Konsolosluğu randevu sistemi online olarak yapılmaktadır. Almanya vize ile ilgili sorularınız ise email yoluyla kabul edilmekte ve yanıtlanmaktadır. Vize başvurunuz ile ilgili dosyasına kolay ve hızlı ulaşılabilmesi için işlem numaranızı, pasaport numaranızı ve doğum tarihinizi, e mailinize eklemelisiniz.
Alman Konsolosluğu, Almanya vize başvurularını yetki verdiği vize başvuru merkezlerince teslim almaktadır. Randevu sisteminden alınan randevu tarihlerinde başvuru dosyası teslim edilmektedir. Ayrıca parmak izi verileriniz kayıt edilmektedir.
Almanya konsolosluğu vize türleri
Almanya konsolosluğu vize türleri kısa süreli vizeler ve uzun süreli vizeler olmak üzere ikiye ayrılır.
Kısa süreli vize türleri (90 güne kadar)
- Almanya turist vizesi
- Aile, akraba ve arkadaşlar için Almanya ziyaretçi vizesi
- Almanya’daki ticari fuarlara, iş etkinliklerine ve sergilere katılmak için vizeler
- Kültürel etkinlikler ve konferanslar için Almanya Vizeleri
- Almanya’da eğitim/staj için kısa süreli vize
Uzun süreli vizeler (90 günden fazla)
- Almanya Aile birleşimi
- Almanya Erasmus vizesi
- Almanya Çalışma Vizesi
- Almanya’da Staj
- Almanya Çalışma Vizesi
- Üniversite öğrencileri için eğitim vizesi
- Almanca dil öğrenme vizesi.
- Araştırmacılar ve bilim insanları
- Almanya’da gönüllü sosyal hizmet
- Almanya’da yatırım ve iş için vize
Almanya konsolosluk randevu ücreti 2024
İdata randevu ücreti, Almanya vize randevu kaydı oluştururken yapılan ön ödeme ile birlikte 35 Euro’dur. İdata ücretleri, kredi kartı ve nakit olarak yapılmaktadır.
Almanya konsolosluk vize belgeleri 2024
Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak için öncelikle vize başvurusunu doldurmanız ve göndermeniz gerekir. Diğer belgeler gezinin amacına bağlıdır. Almanya vizesine başvurmak için kullanılan vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, büyük harfler de dahil olmak üzere eksiksiz olarak sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi için başvuranlardan seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma şeklini ve başvuranın Türkiye’ye dönüşünü gösteren belgeleri talep eder. Almanya vizesi için gerekli evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvuru evrakları ile benzerlik göstermektedir. Almanya vizesine başvuran kişilerin, vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçların olumlu olması için belgelerini doğru ve eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.
Almanya Konsolosluk Vize Evrak Listesi
- Vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 fotoğraf
- Vize dilekçesi
- Tam vukuatlı nüfus belgesi
- İkamet belgesi
- Kişisel kimlik belgesinin fotokopisi
- Ulaşım ve konaklama belgeleri
- Seyahat edenler için sağlık sigortası
- Seyahat masraflarının nasıl finanse edileceğine dair banka hesap özetleri
- Ek gelir belgesi (örn. araç ruhsatı, kira sözleşmesi, tapu)
- Uygulama türüne göre
- Davet mektubu
- Katılım sertifikası
- Ticari davet mektubu
- Konferanslar, seminerler, kültürel ziyaretler için alınan davetler
iDATA Almanya randevu ücreti 2024
Almanya konsolosluk randevu ücreti alınmamaktadır. Konsolosluk işlemleriniz için online randevu alarak hizmet aldığınız işleme göre ücret alınmaktadır. Örnek olarak fotokopi tasdik işlemi 1 (bir) belge için en fazla 29 Euro, vakaletname 56 Euro, babalık tanıma en fazla 220 euro, konsolosluk belgesi en fazla 70 euro’dur.
İDATA Almanya vize ücreti 2024
İdata Almanya vize ücreti, seyahat amacınıza göre değişmektedir. Kısa süreli turistik bir seyahat için Almanya vize başvurusunda bulunduğunuz takdirde 35 euro İdata hizmet bedeli ödenmektedir. Konsolosluk harcı olarak da 80 euro verilmektedir. Konsolosluk harcı euro olarak tahsil edilmektedir. Ancak euro ödemesi 200 Euro’luk banknotlarla yapılamamaktadır.
Almanya Konsolosluk Vize Türleri 2024
Almanya Konsolosluğu tarafından verilen vize türleri:
Kısa Süreli Almanya Vizesi (C Tipi)
Schengen vizesi, Almanya’ya iş, turizm, ticaret, gelir getirici faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü çalışma, araştırma, konferanslara, spor veya kültürel etkinliklere katılım amacıyla seyahat etmek isteyen kişilere yöneliktir. Vize kategorisi “C”.
Alman turist vizesi– Alman ticari vizesi – Alman aile vizesi bu kategoriye aittir.
Almanya Uzun Süreli Ulusal Vizesi (D Tipi)
Almanya’da 90 günden fazla, ara vermeden kalmak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) verilen vize türüdür. Almanya ulusal vizesi (D tipi vize) başvuruları, yalnızca Alman konsolosluğuna ve Alman büyükelçiliğine yapılan bireysel başvuru üzerine kabul edilir.
Almanya’da Aile Birleşimi Vizesi– Almanya’da Çalışma Vizesi – Almanya’da Erasmus Vizesi bu kategoriye girer.
ALMANYA TEMSİLCİLİKLER
Alman konsolosluktan nasıl randevu alınır?
Almanya, Türkiye’deki dış temsilcilikleri aracılığıyla hem Türkiye’deki Alman vatandaşlarına hem de Almanya ile ilişkileri bulunan kişilere destek olmaktadır.
Almanya; Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu, İzmir Başkonsolosluğu ve Antalya Konsolosluğu olarak görev yapmaya devam etmektedir.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu ’nun hukuk ve konsolosluk işleri ile ilgili işlemleri bulunan kişilerin online randevu sisteminden randevu alarak görüşmeye gidebilirler.
Online randevu sisteminden randevu alarak pasaport ve kimlik başvurusu, evlenme, ehliyet belgeleri, soyadı beyanı ve diğer tasdik ve belge işlemlerini yapabilmektedirler. Ayrıca bilgi almak isterseniz konsolosluğun, hukuk ve konsolosluk işleri bölümüne email gönderebilirsiniz.
Almanya İzmir Başkonsolosluğu’ndan pasaport çıkartma, ehliyet ve evlenme belgeleri, doğum bildirme, isim beyannameleri ve tasdik işlemlerin için randevu alınması gerekir. Randevular online olarak alınmaktadır. Randevu sisteminde hizmet almak istediğiniz konu başlığı bulunmadığı takdirde konsolosluğun email adresine talebinizi bildirebilirsiniz.
Almanya Ankara Büyükelçiliği, doğum bildirimleri, evlenme belgesi, ehliyet, kimlik, pasaport, geçici pasaport, kimlik yenileme, imza ve belge tasdik işlemleri için de destek olmaktadır. İşlemleriniz için online randevu sistemine girerek talep ettiğiniz hizmet başlığını seçmelisiniz. Yanlış kategoriden alınmış bir randevunun geçerliliği bulunmayacaktır. Ankara Almanya Büyükelçiliği ’nin görev alanında bulunan illerimiz, Adıyaman, Adana, Aksaray, Ağrı, Ankara, Amasya, Artvin, Ardahan, Batman, Bartın, Bingöl, Bayburt, Bitlis, Çorum, Çankırı, Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Hatay, Hakkari, Iğdır, Mersin, Karabük, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Kilis, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Malatya, Konya, Muş, Mardin, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Samsun, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Sinop, Tokat, Sivas, Tunceli, Trabzon, Yozgat, Van, Zonguldak ve Yozgat’tır.
Almanya Antalya Konsolosluğu ’da pasaport, kimlik kartı, çocuk pasaportu, geçici pasaport, belgeleme ve tasdik işlemleriniz online randevu alarak başvuru yapmanız gerekir. İsim beyanı, doğum bildirimi, babalık tasdiki ve miras belgesi gibi aile hukuku kapsamındaki konularda konsolosluk, e-posta veya telefon ile önceden iletişime geçilmesini istemektedir.
Almanya Konsolosluk randevu
Alman Konsolosluğu randevu sistemi online olarak yapılmaktadır. Almanya vize ile ilgili sorularınız ise email yoluyla kabul edilmekte ve yanıtlanmaktadır. Vize başvurunuz ile ilgili dosyasına kolay ve hızlı ulaşılabilmesi için işlem numaranızı, pasaport numaranızı ve doğum tarihinizi, e mailinize eklemelisiniz.
Alman Konsolosluğu, Almanya vize başvurularını yetki verdiği vize başvuru merkezlerince teslim almaktadır. Randevu sisteminden alınan randevu tarihlerinde başvuru dosyası teslim edilmektedir. Ayrıca parmak izi verileriniz kayıt edilmektedir.
İdata randevu ücreti, Almanya vize randevu kaydı oluştururken yapılan ön ödeme ile birlikte 35 Euro’dur. İdata ücretleri, kredi kartı ve nakit olarak yapılmaktadır.
Almanya vize başvuru merkezleri, vize başvurusu için hazırladığınız belgelerinizin kabulünü ve parmak izi verilerinizin kayıt altına alınması işlemlerini yapmaktadır.
Almanya Konsolosluğu tarafından verilen vize türleri:
Kısa Süreli Almanya Vizesi (C Tipi)
Schengen vizesi, Almanya’ya iş, turizm, ticaret, gelir getirici faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü çalışma, araştırma, konferanslara, spor veya kültürel etkinliklere katılım amacıyla seyahat etmek isteyen kişilere yöneliktir. Vize kategorisi “C”.
Alman turist vizesi– Alman ticari vizesi – Alman aile vizesi bu kategoriye aittir.
Almanya Uzun Süreli Ulusal Vizesi (D Tipi)
Almanya’da 90 günden fazla, ara vermeden kalmak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) verilen vize türüdür. Almanya ulusal vizesi (D tipi vize) başvuruları, yalnızca Alman konsolosluğuna ve Alman büyükelçiliğine yapılan bireysel başvuru üzerine kabul edilir.
Almanya’da Aile Birleşimi Vizesi– Almanya’da Çalışma Vizesi – Almanya’da Erasmus Vizesi bu kategoriye girer.
Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak için öncelikle vize başvurusunu doldurmanız ve göndermeniz gerekir. Diğer belgeler gezinin amacına bağlıdır. Almanya vizesine başvurmak için kullanılan vize başvuru formu, Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde, büyük harfler de dahil olmak üzere eksiksiz olarak sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi için başvuranlardan seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma şeklini ve başvuranın Türkiye’ye dönüşünü gösteren belgeleri talep eder. Almanya vizesi için gerekli evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından talep edilen vize başvuru evrakları ile benzerlik göstermektedir. Almanya vizesine başvuran kişilerin, vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçların olumlu olması için belgelerini doğru ve eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir.
Almanya Konsolosluk Vize Evrak Listesi
- Vize başvuru formu
- Pasaport
- 2 fotoğraf
- Vize dilekçesi
- Tam vukuatlı nüfus belgesi
- İkamet belgesi
- Kişisel kimlik belgesinin fotokopisi
- Ulaşım ve konaklama belgeleri
- Seyahat edenler için sağlık sigortası
- Seyahat masraflarının nasıl finanse edileceğine dair banka hesap özetleri
- Ek gelir belgesi (örn. araç ruhsatı, kira sözleşmesi, tapu)
- Uygulama türüne göre
- Davet mektubu
- Katılım sertifikası
- Ticari davet mektubu
- Konferanslar, seminerler, kültürel ziyaretler için alınan davetler
İdata Almanya vize ücreti, seyahat amacınıza göre değişmektedir. Kısa süreli turistik bir seyahat için Almanya vize başvurusunda bulunduğunuz takdirde 35 euro İdata hizmet bedeli ödenmektedir. Konsolosluk harcı olarak da 80 euro verilmektedir. Konsolosluk harcı euro olarak tahsil edilmektedir. Ancak euro ödemesi 200 Euro’luk banknotlarla yapılamamaktadır.
Almanya konsolosluk randevu ücreti alınmamaktadır. Konsolosluk işlemleriniz için online randevu alarak hizmet aldığınız işleme göre ücret alınmaktadır. Örnek olarak fotokopi tasdik işlemi 1 (bir) belge için en fazla 29 Euro, vakaletname 56 Euro, babalık tanıma en fazla 220 euro, konsolosluk belgesi en fazla 70 euro’dur.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu’ nun yetki alanında ikamet eden başvuru sahipleri vize başvurularını, İstanbul (2) ve Bursa’da bulunan başvuru merkezlerinden,
Almanya İzmir Başkonsolosluğu’ nun yetki alanında ikamet eden başvuru sahipleri vize başvurularını, İzmir ve Antalya’da bulunan başvuru merkezlerinden,
Almanya Ankara Büyükelçiliği’ nin yetki alanında ikamet eden başvuru sahipleri vize başvurularını, Ankara, Trabzon ve Gaziantep’ de bulunan başvuru merkezlerinden yapabilirler.
Almanya vizesi başvurunuzu, ikamet ettiğiniz il ile Almanya Konsolosluğu’nun ve Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği İdata ofislerinin olduğu illerdeki başvuru merkezlerinden yapabilirsiniz.
Almanya vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikle Almanya konsolosluğu ‘na vize randevu talebi olmalıdır. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri vize alması gerekir. Sonrasında Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla, yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Görev alanındaki şehirler
Adıyaman, Adana, Aksaray, Ağrı, Ankara, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bartın, Bingöl, Bayburt, Bitlis, Çorum, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kastamonu, Kars, Kilis, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Konya, Mardin, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Samsun, Sinop, Siirt, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.
Adres: Atatürk Bulvarı No: 114 Kavaklıdere / Ankara
Telefon: 312 4555100
Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Perşembe günleri 09.00 / 16.00
Cuma günü 09.00 / 14.00
Görev alanındaki şehirler
İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova
Adres: İnönü Cad. No:10 Gümüşsuyu / İstanbul
Tel: 212 3346167
Vize Bölümü İçin Çalışma Saatleri
Pazartesi- Perşembe günleri 09.00 / 12.00
Cuma günü 09.00 / 11.00
Görev alanındaki şehirler
İzmir, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta, Manisa, Kütahya, Uşak ve Muğla
Adres: Korutürk Mah. Havuzbaşı Sok. Balçova / İzmir
Tel: 232 4637990
Vize Bölümü Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Perşembe günleri 08.00 / 16.30
Cuma günleri 08.00 / 13:30
Görev alanındaki şehirler
Antalya,Burdur, Isparta
Adres: Çağlayan Mah.Barınaklar Bulvarı No:54 Antalya
Tel: 242 321 6914
Vize Bölümü Çalışma Saatleri:
Pazartesi – Cuma günleri 08.30 / 12.00
Perşembe günleri 14.00 /16.30
Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.
Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.
Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.
Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.
Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.
Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.
Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.
Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek; tek girişli, iki girişli veya çok girişli.
Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)
Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.
Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.
Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.
Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.
Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.