iletişim

Meşrutiyet Mah.Rumeli Cad, Rumeli Plaza Kat:7 No:22, 34363 Şişli/İstanbul

Almanya Ticari Vizesi

Almanya ticari vizesi – Almanya fuar ziyareti için vize

Almanya’ya fuar ziyareti için verilen bir vize olan Almanya ticari vizesi kısa süreli bir vizedir. Şirket çalışanları ve yöneticileri, Almanya’da iş yapmak veya konferans, seminer ve fuar gibi ticari organizasyonlara katılmak gibi ticari amaçlarla Almanya’ya seyahat etmek istiyorlarsa, Almanya ticari vizesine başvurmalıdırlar. Almanya turistik vizesi ve Almanya ticari vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır.

Temel belgeler ve biyometrik verilere ek olarak, başvuru sahibinin Almanya ticari vizesine başvurmak için hazırlaması gereken başka belgelerde vardır. Başvuru sahibi bir şirketin çalışanıysa, şirketten, şirketinin yöneticisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşelenmiş ve ıslak imzalı bir mektup almalıdır.

Dilekçe, Almanya konsolosluğa hitaben ve İngilizce, Almanca veya Türkçe olarak yazılmalıdır. Başvuru sahibinin mesleği, seyahat tarihleri, seyahat amacı ve sponsorları hakkında bilgi içermelidir. Başvuru sahibi şirket sahibi ise dilekçe aynı şekilde doldurulmalıdır. Başvuru sahipleri ayrıca Almanya’da katılacakları kuruluştan bir davet mektubu da eklemelidir.

Almanya Başkonsolosluğu

Hanvize

[email protected]

Almanya ticari vizesi almak için kaç gün gereklidir?

Ticari vize başvurusunun nihai karara bağlanma süresi, başvuru yapıldıktan sonra 7 ila 15 iş günü arasındadır. Ancak, son başvuru tarihine yetişebilmek için Almanya ticari vizesine en az bir ay önceden başvurmanız çok önemlidir.

Vize işlem süreleri, konsolosluk görüşmeleri, ek belge talepleri, resmi tatiller ve ekstra işlem süresi gibi durumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Seyahat tarihinize iki haftadan az bir süre kalmışsa, vize alamayabilirsiniz.

Almanya Konsolosluk talep etmediği sürece, Almanya ticari vize başvurunuz tamamlanana kadar otel veya uçak bileti satın almamanızı tavsiye ederiz. Almanya’ya yaptığınız iş seyahatinden sonra başka bir Schengen ülkesine seyahat etmeyi planlıyorsanız, başvurunuzun ülkeye özgür rezervasyon bilgilerini içermesi önemlidir.

Hanvize danışmanlık; ticari vize başvuru süreci ve Almanya vizenizin işleme alınması sırasında deneyimli personeliyle hızlı ve profesyonel bir hizmet sunmaktadır. Sürecin daha sorunsuz ilerlemesine yardımcı olmak için kabul, başvuru, belgelerin toplanması, biyometri prosedürü ve vize sonuçları dahil olmak üzere her adımda size eşlik edeceklerdir. Vizeler hakkında sorularınız varsa, lütfen iletişime geçin.

Almanya ticari vizesi nasıl alabilirim?

İstisnai durumlar hariç, Almanya vizesi (Schengen vizesi C tipi) için başvurular doğrudan Almanya konsolosluğuna yapılamaz. Randevu alınarak, yetki verdiği ofislere başvuru yapılmaktadır.

Almanya ticari vize ücreti

Almanya ticaret ve fuar vizesi için Almanya konsolosluk harcı 80 Euro’dur; Idata ücreti nakit TL olarak veya kredi kartı ile ödenebilir. Fuarı ziyaret etmek isteyen başvuru sahipleri için, vize süresini fuarın açık olduğu süre kadar isterse konsolosluk harcı alınmamaktadır. Bir Idata ücreti alınır.

Almanya ticari vizesinin ücreti nedir ve avans ödemesi nereye yapılmalıdır?

Almanya ticari vizesinin ücreti 80 Avro ve başvuru merkezinin hizmet bedelidir. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra, konsolosluk/aracılık ücreti başvuru günü TL ve EUR olarak ödenir.

Almanya Ticari Vize Başvuru Formu 2024

Almanya’ya yapılacak iş seyahatleri için Schengen vizesi başvuru formu hazırlanmalı ve seyahatin amacına göre 90 güne kadar olan bir süre için doldurulmalıdır. İmza eksiksiz olmalı ve pasaporttaki imza ile eşleşmelidir.

Almanya Ticari Vizesi 2024 için gerekli belgeler

Ticaret ve fuarlar için vize almak için gerekli belgelerin listesi

  1. Pasaport (Almanya’ya seyahat ettikten sonra en az üç ay geçerli, iki boş sayfası olan)
  2. Yeni biyometrik fotoğraf (3,5 x 4,5 cm, beyaz arka plan, alın açık, gözlüksüz)
  3. Seyahat sağlık sigortası kaşeli, imzalı, seyahat tarihinden bir gün öncesinden başlatılmalıdır.
  4. Ticari davetler. Almanya’dan davet eden şirketin antetli kağıdındaki belge, kaşe ve imza, davet eden kişi hakkında bilgi ve davetin tarih aralığını içermelidir.

Şirket sahibi için Almanya ticari vizesi gerekli belgeler 2024

  1. Faaliyet belgesi, ticari sicil kaydı, güncel vergi levhası ve imza sirküleri
  2. Şirket banka hesap özetleri: Son 3 ay içerisinde, en az 20.000 TL bakiyesi olan, bankadan kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri (yeni tarihli olmalıdır)
  3. Ek gelir kanıtı Kira sözleşmeleri, tapu ve araç ruhsatlarının kopyaları
  4. Tam vukuatlı tüm aile bireyleri görünecek şekilde alınmalıdır.
  5. Kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün kopyaları

Çalışanlar için Almanya ticari vizesi gerekli belgeler 2024

  1. Şirket yazısı; İngilizce, Almanca veya Türkçe olabilir. Şirket yetkilisinin konsolosluğa sunduğu başvuru antetli kâğıda kaşe ve imzalı olmalı, başvuru sahibinin sorumluluklarını, seyahat tarihlerini ve seyahatin amacını açıkça belirtmeli ve şirketin başvuru sahibine sponsor olduğunu belirtmelidir.
  2. E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü barkodu ve işe giriş bildirgesi
  3. Son üç aya ait maaş bordroları, kaşeli ve ıslak imzalı
  4. Başvuru sahibi adına rezerve edilmiş gidiş-dönüş uçak biletleri.
  5. Almanya’ya araba ile seyahat ediyorsanız. Aracı kullanan kişinin geçerli ehliyetinin bir kopyası, araç muayene belgesinin bir kopyası ve yeşil sigorta zorunludur
  6. Son üç yıl içinde alınmış tüm Schengen vizelerinin bir kopyası.

Almanya fuar ziyareti amacıyla seyahat etmek için gerekli belgeler 2024

  1. Pasaport (seyahatten sonra en az üç ay geçerli, iki boş sayfası olan)
  2. İki yeni biyometrik fotoğraf (3,5 x 4,5 cm, beyaz arka plan, açık alın, gözlüksüz)
  3. Seyahat sağlık sigortası (orijinal): Seyahat tarihinden bir gün öncesinden ve 30.000 EUR teminatlı uluslararası geçerliliği olan bir sigorta poliçesi yaptırılmalıdır.
  4. Şirket beyanı: İngilizce, Almanca veya Türkçe olabilir. Şirket yetkilileri tarafından Konsolosluğa yapılan başvurular antetli kağıda kaşe ve ıslak imzalı olmalı, başvuru sahibinin sorumlulukları, seyahat tarihleri, seyahatin amacı açıkça belirtilmeli ve şirketin seyahate sponsor olduğu belirtilmelidir.

Çalışanlar için Almanya fuar vizesi gerekli belgeler 2024

  1. İşe giriş bildirgesi (e- devlet)
  2. SGK hizmetlerinin barkod dökümü (e-devlet)
  3. İşverenden alınan üç aylık maaş bordroları, kaşeli ve imzalı
  4. İşverenden alınan üç aylık banka hesap özeti, kaşeli ve imzalı

Şirket sahibi için Almanya fuar vizesi gerekli belgeler 2024

  1. İşletme belgesi fotokopisi, şirket sicil kaydı fotokopisi, vergi levhası fotokopisi ve imza defteri fotokopisi
  2. Şirketin veya başvuru sahibinin 3 aylık banka hesap ekstreleri
  3. Tapu fotokopisi, ruhsatın ve ek gelir belgelerinin kopyası

Almanya ticari vizesi başvuru süreci 2024

Almanya’ya seyahat tarihinizden en az 1 ay önce Almanya ticari vizesi için başvuru sürecini başlatın. Schengen vizesine başvurmak için mümkün olan azami süre 90 gündür. Seyahat tarihine iki haftadan az bir süre kalan müşteriler için vizelerin seyahat tarihine kadar verilemeyebileceğini lütfen unutmayın.

İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu‘nun yetki alanı dışında bir şehirde ikamet ediyorsanız, ancak iş yeriniz yetki alanı içindeki bir şehirdeyse, başvurunuz için şirketinizden çalışma belgesi ve adınızı ve adresinizi belirten bir fatura (örneğin elektrik, su, doğal gaz için) sağlamanız gerekecektir.

İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu‘nun yetki alanındaki şehirler.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Eskişehir.

Vize başvuru süreci sonuçlanmamışsa, Almanya’ya otel veya uçak bileti rezervasyonu yapılması tavsiye edilmez. Almanya Konsolosluğu tarafından sizden istenmediği sürece lütfen otel veya uçak bileti satın almayın. Lütfen başvurunuzla birlikte önceki rezervasyonlarınızın kanıtlarını da ekleyiniz.

Almanya ticari vizesine başvururken nelere dikkat etmeliyim?

  • Almanya ticari vizesi kısa süreli bir Schengen vizesidir. Bir Schengen ülkesinde 90 güne kadar kalmanıza izin verir. Schengen vizesine ilk kez başvuruyorsanız, istisnai durumlar dışında 90 günlük kalış süresi için Schengen vizesi almanız mümkün değildir. Vizenin geçerlilik süresi, önceki Schengen vizelerinin doğru kullanımına bağlı olarak kademeli olarak uzatılmaktadır. Almanya Schengen ticari vizesine başvurmak için Alman bir iş ortağından davet mektubu alınması gerekmektedir. Davet mektubu olmadan Almanya’ya ticari vize başvurusu yapmak mümkün değildir.
  • Almanya ticari vizesine başvuru yapılırken beyan edilen davet mektubu bir vize olmayıp sadece vize başvuru prosedüründe kullanılacak bir belgedir.
  • Almanya ticari vizesi ile turist vizesi kategorileri arasında bir fark yoktur. Kısa süreli vizelerdir. Vizenin ziyaret amacınıza uygun olduğundan emin olun.
  • Almanya ticari vizesi için Alman şirketlerinden ziyaret davetiyeleri ve ticari fuar vizesi için Almanya’yı ziyaret etmek üzere ticari fuar davetiyeleri e-posta yoluyla alınabilir. Davet mektubunun aslının ıslak imzalı olarak sunulması gerekli değildir, ancak lütfen ilgili belgenin kaşe, imza ve barkod özelliklerine dikkat edin.
  • Almanya vizesi için başvurunun 7 ila 15 iş günü içerisinde tamamlanabileceğini ancak bu süreye konsolosluk tatilleri, pasaportun tamamlanması için gereken süre ve düzenlenmemiş işlem süresinin dahil olmadığını bildiririz.
  • Almanya ticari vizesi için başvuru prosedürü seyahat tarihinizden altı ay öncesine kadar başlatılabilir. Almanya ticari vizesi için başvuru sürecini Almanya’ya planladığınız seyahat tarihinden en az dört hafta önce başlatmanız tavsiye edilir. Bu, vize başvurunuzun seyahat tarihinize zamanında ulaşmasını sağlamak için çok önemlidir.

ALMANYA VİZESİ

Almanya’ya fuar ziyareti için verilen bir vize olan Almanya ticari vizesi kısa süreli bir vizedir. Şirket çalışanları ve yöneticileri, Almanya’da iş yapmak veya konferans, seminer ve fuar gibi ticari organizasyonlara katılmak gibi ticari amaçlarla Almanya’ya seyahat etmek istiyorlarsa, Almanya ticari vizesine başvurmalıdırlar. Almanya turistik vizesi ve Almanya ticari vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır.

Temel belgeler ve biyometrik verilere ek olarak, başvuru sahibinin Almanya ticari vizesine başvurmak için hazırlaması gereken başka belgelerde vardır. Başvuru sahibi bir şirketin çalışanıysa, şirketten, şirketinin yöneticisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşelenmiş ve ıslak imzalı bir mektup almalıdır.

Dilekçe, Almanya konsolosluğa hitaben ve İngilizce, Almanca veya Türkçe olarak yazılmalıdır. Başvuru sahibinin mesleği, seyahat tarihleri, seyahat amacı ve sponsorları hakkında bilgi içermelidir. Başvuru sahibi şirket sahibi ise dilekçe aynı şekilde doldurulmalıdır. Başvuru sahipleri ayrıca Almanya’da katılacakları kuruluştan bir davet mektubu da eklemelidir.

Ticari vize başvurusunun nihai karara bağlanma süresi, başvuru yapıldıktan sonra 7 ila 15 iş günü arasındadır. Ancak, son başvuru tarihine yetişebilmek için Almanya ticari vizesine en az bir ay önceden başvurmanız çok önemlidir.

Vize işlem süreleri, konsolosluk görüşmeleri, ek belge talepleri, resmi tatiller ve ekstra işlem süresi gibi durumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Seyahat tarihinize iki haftadan az bir süre kalmışsa, vize alamayabilirsiniz.

Almanya Konsolosluk talep etmediği sürece, Almanya ticari vize başvurunuz tamamlanana kadar otel veya uçak bileti satın almamanızı tavsiye ederiz. Almanya’ya yaptığınız iş seyahatinden sonra başka bir Schengen ülkesine seyahat etmeyi planlıyorsanız, başvurunuzun ülkeye özgür rezervasyon bilgilerini içermesi önemlidir.

Hanvize danışmanlık; ticari vize başvuru süreci ve Almanya vizenizin işleme alınması sırasında deneyimli personeliyle hızlı ve profesyonel bir hizmet sunmaktadır. Sürecin daha sorunsuz ilerlemesine yardımcı olmak için kabul, başvuru, belgelerin toplanması, biyometri prosedürü ve vize sonuçları dahil olmak üzere her adımda size eşlik edeceklerdir. Vizeler hakkında sorularınız varsa, lütfen iletişime geçin.

İstisnai durumlar hariç, Almanya vizesi (Schengen vizesi C tipi) için başvurular doğrudan Almanya konsolosluğuna yapılamaz. Randevu alınarak, yetki verdiği ofislere başvuru yapılmaktadır.

Almanya’ya yapılacak iş seyahatleri için Schengen vizesi başvuru formu hazırlanmalı ve seyahatin amacına göre 90 güne kadar olan bir süre için doldurulmalıdır. İmza eksiksiz olmalı ve pasaporttaki imza ile eşleşmelidir.

Ticaret ve fuarlar için vize almak için gerekli belgelerin listesi

  1. Pasaport (Almanya’ya seyahat ettikten sonra en az üç ay geçerli, iki boş sayfası olan)
  2. Yeni biyometrik fotoğraf (3,5 x 4,5 cm, beyaz arka plan, alın açık, gözlüksüz)
  3. Seyahat sağlık sigortası kaşeli, imzalı, seyahat tarihinden bir gün öncesinden başlatılmalıdır.
  4. Ticari davetler. Almanya’dan davet eden şirketin antetli kağıdındaki belge, kaşe ve imza, davet eden kişi hakkında bilgi ve davetin tarih aralığını içermelidir.
  1. Faaliyet belgesi, ticari sicil kaydı, güncel vergi levhası ve imza sirküleri
  2. Şirket banka hesap özetleri: Son 3 ay içerisinde, en az 20.000 TL bakiyesi olan, bankadan kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri (yeni tarihli olmalıdır)
  3. Ek gelir kanıtı Kira sözleşmeleri, tapu ve araç ruhsatlarının kopyaları
  4. Tam vukuatlı tüm aile bireyleri görünecek şekilde alınmalıdır.
  5. Kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün kopyaları
  1. Şirket yazısı; İngilizce, Almanca veya Türkçe olabilir. Şirket yetkilisinin Almanya konsolosluğa sunduğu başvuru antetli kâğıda kaşe ve imzalı olmalı, başvuru sahibinin sorumluluklarını, seyahat tarihlerini ve seyahatin amacını açıkça belirtmeli ve şirketin başvuru sahibine sponsor olduğunu belirtmelidir.
  2. E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü barkodu ve işe giriş bildirgesi
  3. Son üç aya ait maaş bordroları, kaşeli ve ıslak imzalı
  4. Başvuru sahibi adına rezerve edilmiş gidiş-dönüş uçak biletleri.
  5. Almanya’ya araba ile seyahat ediyorsanız. Aracı kullanan kişinin geçerli ehliyetinin bir kopyası, araç muayene belgesinin bir kopyası ve yeşil sigorta zorunludur
  6. Son üç yıl içinde alınmış tüm Schengen vizelerinin bir kopyası.
  1. İşletme belgesi fotokopisi, şirket sicil kaydı fotokopisi, vergi levhası fotokopisi ve imza defteri fotokopisi
  2. Şirketin veya başvuru sahibinin 3 aylık banka hesap ekstreleri
  3. Tapu fotokopisi, ruhsatın ve ek gelir belgelerinin kopyası

Almanya’ya seyahat tarihinizden en az 1 ay önce Almanya ticari vizesi için başvuru sürecini başlatın. Schengen vizesine başvurmak için mümkün olan azami süre 90 gündür. Seyahat tarihine iki haftadan az bir süre kalan müşteriler için vizelerin seyahat tarihine kadar verilemeyebileceğini lütfen unutmayın.

İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu ‘nun yetki alanı dışında bir şehirde ikamet ediyorsanız, ancak iş yeriniz yetki alanı içindeki bir şehirdeyse, başvurunuz için şirketinizden çalışma belgesi ve adınızı ve adresinizi belirten bir fatura (örneğin elektrik, su, doğal gaz için) sağlamanız gerekecektir.

İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu ‘nun yetki alanındaki şehirler.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Eskişehir.

Vize başvuru süreci sonuçlanmamışsa, Almanya’ya otel veya uçak bileti rezervasyonu yapılması tavsiye edilmez. Almanya Konsolosluğu tarafından sizden istenmediği sürece lütfen otel veya uçak bileti satın almayın. Lütfen başvurunuzla birlikte önceki rezervasyonlarınızın kanıtlarını da ekleyiniz.

  • Almanya ticari vizesi kısa süreli bir Schengen vizesidir. Bir Schengen ülkesinde 90 güne kadar kalmanıza izin verir. Schengen vizesine ilk kez başvuruyorsanız, istisnai durumlar dışında 90 günlük kalış süresi için Schengen vizesi almanız mümkün değildir. Vizenin geçerlilik süresi, önceki Schengen vizelerinin doğru kullanımına bağlı olarak kademeli olarak uzatılmaktadır. Almanya Schengen ticari vizesine başvurmak için Alman bir iş ortağından davet mektubu alınması gerekmektedir. Davet mektubu olmadan Almanya’ya ticari vize başvurusu yapmak mümkün değildir.
  • Almanya ticari vizesine başvuru yapılırken beyan edilen davet mektubu bir vize olmayıp sadece vize başvuru prosedüründe kullanılacak bir belgedir.
  • Almanya ticari vizesi ile turist vizesi kategorileri arasında bir fark yoktur. Kısa süreli vizelerdir. Vizenin ziyaret amacınıza uygun olduğundan emin olun.
  • Almanya ticari vizesi için Alman şirketlerinden ziyaret davetiyeleri ve ticari fuar vizesi için Almanya’yı ziyaret etmek üzere ticari fuar davetiyeleri e-posta yoluyla alınabilir. Davet mektubunun aslının ıslak imzalı olarak sunulması gerekli değildir, ancak lütfen ilgili belgenin kaşe, imza ve barkod özelliklerine dikkat edin.
  • Almanya vizesi için başvurunun 7 ila 15 iş günü içerisinde tamamlanabileceğini ancak bu süreye konsolosluk tatilleri, pasaportun tamamlanması için gereken süre ve düzenlenmemiş işlem süresinin dahil olmadığını bildiririz.
  • Almanya ticari vizesi için başvuru prosedürü seyahat tarihinizden altı ay öncesine kadar başlatılabilir. Almanya ticari vizesi için başvuru sürecini Almanya’ya planladığınız seyahat tarihinden en az dört hafta önce başlatmanız tavsiye edilir. Bu, vize başvurunuzun seyahat tarihinize zamanında ulaşmasını sağlamak için çok önemlidir.

Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.

Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.

Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.

Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.

Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.

Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.

Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek;  tek girişli, iki girişli veya çok girişli.

Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)

Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.

Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.

Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.

Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.

Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Vize Aldığınızda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

İlk olarak vizenizi aldığınızda, vize üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.

Ardından pasaport numaranız ile verilen vize üzerinde yazılan pasaport numaranızın aynı olup olmadığını kontrol ediniz.

Sonra verilmiş olan vize tarihleri ile seyahat edeceğiniz gidiş-geliş tarihlerinizin uygunluğuna bakınız.

Ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol ediniz.

Sonuç olarak bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, ilgili birimlere bilgi veriniz.

Verilen Vize bilgileri nasıl okunur?

DURATION OF STAY …. DAYS: İlgili ülkeye girdikten sonra toplan kalabileceğiniz gün sayısıdır.

FROM …. UNTIL …. : İlk giriş tarihinizi ve son çıkış yapmanız gereken tarihi gösterir. Vizenizde gösterilen top gün sayısını aşmamaya özen gösteriniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir