CİBUTİ

Cibuti Vize

Cibuti vize ‘si Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahiplerinin Cibuti Cumhuriyeti’ne yapacakları için alması gereken bir vizedir. Yeşil( hususi), Gri( hizmet) ve Siyah ( diplomatik) pasaport sahiplerinin Cibuti ülkesinde 90 güne kadar konaklamaları için vize almasına gerek yoktur. Bordo pasaport sahipleri kısa süreli turistik, ticari ve transit olarak yapacakları seyahatleri için başvuru yapabilirler. Çalışma veya eğitim gibi diğer amaçlar için yapacakları seyahatleri için elçiliklerden veya konsolosluklardan vize alınması gerekir.

Cibuti e-vize

Cibuti Cumhuriyeti’ne seyahat etmek kişilerin ülkeye girişlerini kolaylaştırmak amacıyla verilen bir vize türüdür.

E-vize için neler gereklidir?

E-vize için en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız. Ulaşım için rezervasyon, konaklama bilgileri, seyahat amacınıza göre davet mektubunuz olmalıdır.

Cibuti e-vizenin süresi belirttiğiniz sürede başlar ve tek girişlidir.

Ne zaman başvuru yapmalıyım?

Seyahat tarihinize en geç 1 hafta -10 gün kaladan itibaren başvuru yapmanız tavsiye edilir.

Cibuti e-vize başvurusu yapmak için HanVize danışmanlarını 02125232343 nolu telefondan arayabilir ya da [email protected] adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Hanvize

[email protected]

Cibuti resmi web sitesi

Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.

Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.

Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.

Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.

Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.

Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.

Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.

Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek;  tek girişli, iki girişli veya çok girişli.

Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)

Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.

Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.

Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.

Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.

Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Vize Aldığınızda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

İlk olarak vizenizi aldığınızda, vize üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.

Ardından pasaport numaranız ile verilen vize üzerinde yazılan pasaport numaranızın aynı olup olmadığını kontrol ediniz.

Sonra verilmiş olan vize tarihleri ile seyahat edeceğiniz gidiş-geliş tarihlerinizin uygunluğuna bakınız.

Ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol ediniz.

Sonuç olarak bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, ilgili birimlere bilgi veriniz.

Verilen Vize bilgileri nasıl okunur?

DURATION OF STAY …. DAYS: İlgili ülkeye girdikten sonra toplan kalabileceğiniz gün sayısıdır.

FROM …. UNTIL …. : İlk giriş tarihinizi ve son çıkış yapmanız gereken tarihi gösterir. Vizenizde gösterilen top gün sayısını aşmamaya özen gösteriniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir