Hindistan
HİNDİSTAN VİZESİ
Hindistan vizesi alarak Hindistan ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin ikametleri İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Yalova ve Sakarya illerinden ise vize başvuru işlemleri Hindistan’ın İstanbul’daki konsolosluğundan yapılmaktadır. Diğer şehirlerde ikamet eden kişilerin vize işlemleri ise Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılmaktadır.
Hindistan Vizesi Türleri ve Belgeler
Turistik Vize
- Pasaport ( seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
- Vize başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Kimlik Fotokopisi
- Otel rezervasyonu, Uçak bileti
- Yerleşim yeri belgesi
- Banka Dökümleri
Çalışma durumuna göre;
- İş yeri yazısı, Emeklilik belgesi, Öğrenci belgesi, İş sözleşmesi
Ticari Vize
- Pasaport ( seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
- Vize başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Kimlik Fotokopisi
- Otel rezervasyonu, Uçak bileti
- Yerleşim yeri belgesi
- Şirketin Banka Dökümleri
- Hindistan’daki şirketin kuruluş belgesi ve davet mektubu
- Şirket izin belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi
Konferans Vizesi
- Pasaport ( seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
- Vize başvuru formu
- 2 adet fotoğraf
- Kimlik Fotokopisi
- Otel rezervasyonu, Uçak bileti
- Yerleşim yeri belgesi
- Banka Dökümleri
- Konferans düzenleyen kurumdan alınacak davet mektubu
- İş yeri yazısı
- Hindistan’dan MHA&MEA ( Ticaret ve Sanayi Odası ve Dışişleri Bakanlığı) gümrükleme kopyaları
Birincisi başvuru sahibi yabancı uyruklu ise ikamet süresi en az 2 yıldır devam ediyor olmalıdır. Ticari vize 6 ay veya 1 yıllık ve çoklu girişli verilmektedir. Vize geçerliliği, vizenizde yazan veriliş tarihinden itibaren başlamaktadır.
Hindistan ticari vizesi, bazı durumlarda 5 yıla kadar uzatılabilmektedir.
- Örneğin vize sahibinin, Hindistan ticari vize aldığı iş faaliyetinden dolayı kar ediyor olması gerekir.
- Aynı şekilde Hindistan ticari vizenin ilk uzatımı Hindistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılır.
- Devam eden ticari faaliyeti desteklemek için gerekli belgelerin sağlanması, herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmaması ve vizenin uygun şekilde kullanılması durumunda, her yıl düzenli olarak vize uzatımı verilebilir.
Hindistan Vizesi Hakkında
Hindistan, uluslararası öğrenciler için en iyi ülkelerden biridir. Hızla gelişen ekonomisiyle Hindistan, yabancıların eğitim görmesi ve çalışması için harika bir yerdir. Okumak isteyenler için öğrenci vizesi veya çalışma vizesine başvurmaları gerekir.
Öğrenci vizesi, vizenizi veren kurumda eğitim aldığınız sürece Hindistan’da kalmanıza izin verecektir. Kursunuzun süresi 180 günden fazla ise, eğitiminiz sırasında kampüste ve eğitiminizi tamamladıktan sonra kampüs dışında çalışabilirsiniz. Eğitiminizi tamamladıktan sonra geri kalmak istiyorsanız, Zaman veya yer kısıtlaması olmaksızın çalışmanıza izin verecek bir çalışma vizesine başvurmanız gerekecektir.
Ancak pek çok insan Hindistan’ı öğrenci olarak veya çalışma vizesiyle ziyaret etmenin de mümkün olduğunu bilmiyor. Bu bölüm size Hindistan için mevcut olan farklı vize türlerini ve bunlara nasıl başvurulacağını gösterecektir
Vize Başvurusu Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Önce pasaportunuzdaki bilgilerin güncelliğine dikkat etmelisiniz. Örnek; isim soy isim değişikliği olduğunda pasaportunuzu değiştirmelisiniz.
Sonra pasaportunuzun yırtık, yıpranmış ve eski olmamasına dikkat etmelisiniz.
Pasaportunuzda, başvuru yaptığınız ülke vizesinin basımı için karşılıklı olarak en az 2 boş sayfasının olmasına dikkat etmelisiniz.
Vize başvurusu yaptığınız bazı ülkelerin vizeleri pasaportunuza basılmamaktadır. Örnek; Birleşik Arap Emirlikleri vizesi. Ancak alacağınız elektronik vizeniz ile birlikte pasaportunuzu yanınızda bulundurmalısınız.
Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmelisiniz. Seyahat tarihinizden sonra pasaportunuzun belli bir süre daha geçerliliği olmalıdır. Örnek; kısa süreli vizelerde 3 ay, 6 ay gibi. Uzun süreli vizelerde 1 yıl daha pasaportunuzun geçerliliği olması talep edilmektedir.
Vize basımında kullanılacak fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ülkeler fotoğrafınızın güncel olmasına rağmen yakın tarihli almış olduğunuz başka bir ülke vizesinde kullanıldığı için kabul etmemektedir.
Vize başvurusunda bulunduğunuz ülke, vize sürenizi, talep ettiğiniz tarih aralığında verdiği gibi bazı ülkelerde değerlendirme sonu tarihi itibariyle başlatabilmektedir. Bu yüzden başvuru yaptığınız ülkenin vize onayları prosedürlerine dikkat etmelisiniz. Sonuç olarak ileri tarihli bir seyahatiniz için verilen yakın tarihli bir vizeyi kullanamayabilirsiniz.
Vize başvurunuzu yaparken seyahatinize uygun giriş sayısını talep ederek yapmalınız. Örnek; tek girişli, iki girişli veya çok girişli.
Vize başvurusunda bulunurken bazı ülkeler talep edilen vize süresine göre değerlendirme bulunarak talep edilen süreye göre konsolosluk ücreti almaktadır. Örnek; İngiltere vizesi ( 6 ay, 2 yıl,5 yıl ve 10 yıl) Birleşik Arap Emirlikleri vizesi 30 gün, 90 gün tek veya çok girişli olmak üzere)
Önce vize başvurunuzu seyahat edeceğiniz ülke vizesine yapmalısınız.
Sonrasında seyahat amacınıza uygun olarak vize türünü belirlemelisiniz.
Ülkelerin vize başvurularınızı değerlendirme süreleri farklılıklar göstermektedir. Bu süreleri göz önünde bulundurmalısınız.
Vize başvurusunda bulunduğunuz bazı ülkelerde, vize başvuru değerlendirme sürelerini kısaltıcı ek hizmetler bulunmaktadır. Örnek; ekspres vize. Vize başvurusunda bulunurken verilen bu ek hizmetleri değerlendirebilirsiniz.
Seyahat etmek istediğiniz ülkenin, vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Hanvize danışmanlık müşteri danışmanlarına ulaşabilirsiniz.
Vize Aldığınızda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
İlk olarak vizenizi aldığınızda, vize üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz.
Ardından pasaport numaranız ile verilen vize üzerinde yazılan pasaport numaranızın aynı olup olmadığını kontrol ediniz.
Sonra verilmiş olan vize tarihleri ile seyahat edeceğiniz gidiş-geliş tarihlerinizin uygunluğuna bakınız.
Ad ve soyadınızın doğruluğunu kontrol ediniz.
Sonuç olarak bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, ilgili birimlere bilgi veriniz.
Verilen Vize bilgileri nasıl okunur?
DURATION OF STAY …. DAYS: İlgili ülkeye girdikten sonra toplan kalabileceğiniz gün sayısıdır.
FROM …. UNTIL …. : İlk giriş tarihinizi ve son çıkış yapmanız gereken tarihi gösterir. Vizenizde gösterilen top gün sayısını aşmamaya özen gösteriniz.